Pasta Alfredo
Pasta Alfredo är en lättlagad pastarätt som görs på pasta fettuccine, smör, ost och pastavatten. Den är krämig, god och passar till mycket som t.ex. panerad kyckling, grillad kyckling, kött och grönsaker.
Denna pastarätt går både att göra med parmesanost och Västerbottensost. Båda varianterna blir lika goda.


Pasta Afredo
En lättlagad och krämig pastarätt som passar till mycket. Denna pastarätt går både att göra på parmesanost och Västerbottensost.
Servings 4 portioner
Ingredienser
- 300 g fettuccine
- ca 1-2 dl vatten från pastakoket
- 100 g rumsvarmt smör
- 150 g parmesanost eller Västerbottensost
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Koka pastan i välsaltat vatten.
- Finriv osten.
- Lägg det rumsvarma smöret i en metallbunke alternativt en kastrull.
- Ta vatten från pastakoket.
- Sila av pastan.
- Lägg pastan i metallbunken och rör om, gärna med en slickepott tills smöret smält.
- Tillsätt osten och en skvätt pastavatten. Rör om till en krämig pasta.
- Smaka av pastan med salt och peppar.
Senaste kommentarer