Pasta carbonara på Elinas vis
2 portioner
Tillagningstid under 30 minuter
2 portioner spaghetti
1 paket bacon
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja extra virgin
2 ägg
2 äggulor
1 tsk torkad oregano
2 dl finriven parmesan
svartpeppar
salt
ca 1-2 dl pastavatten
1/2 kruka hackad bladpersilja
Koka upp välsaltat vatten.
Lägg ner spaghettin i vattnet och koka tills pastan är al dente, enligt förpackningens anvisning.
Skär bacon i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en panna med olivolja och fräs baconet i några minuter tills det fått fin färg, tillsätt sedan vitlöken i pannan.
Vispa ihop ägg, äggulorna, 1 dl parmesanost och oregano med salt och svartpeppar.
Spara 1-2 dl pastavatten innan du silar av pastavattnet från spaghettin i ett durkslag. Lägg över spaghettin i pannan med baconen.
Häll ner äggblandningen och rör om, tillsätt sedan pastavatten och rör om ytterligare. Smaka av med eventuellt mer svartpeppar och blanda ner bladpersilja och nästan all resterande mängd parmesanost, spar lite parmesan till servering.
Servera carbonaran med riven parmesan och toppa med bladpersilja.
Senaste kommentarer