Pasta med morots- och linssås
Lättlagad morts- och linsås som passar bra till pasta men även till ris. Servera med du föredrar.


Pasta med morots- och linssås
Lättlagad sås med morötter och röda linser. Fungerar bra att servera tillsammans med olika pastasorter och ris. Av receptet blir det ca 4-6 portioner.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 portioner valfri pasta t.ex. spaghetti, penne, fusilli
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 300 g morötter
- 2 dl röda linser
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 5-7 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- salt
- örtsalt
- svartpeppar
- torkad persilja
- 2 dl grädde (kan uteslutas)
Till servering
- sallad eller grönsaker som broccoli eller blomkål
- fetaost
Instruktioner
- Koka upp pastavatten.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Ska morötter och grovriv.
- Skölj linserna och ställ åt sidan.
- Hetta upp en gryta med olivolja. Lägg i lök och stek någon minut tills den mjuknat. Lägg i vitlöken och stek i 1 minut. Tillsätt tomatpuré och låt stekas i 1-2 minuter.
- Lägg i morötter och linser stek på ytterligare 1-2 minuter.
- Häll ner korssade tomater och vatten. Lägg i buljongtärningen. Blanda samman. Koka upp, sänk värmen. Smaka av med salt, örtsalt, svartpeppar och persilja. Låt grytan sjuda under lock.
- Under tiden grytan sjuder koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- När linserna mjuknat något blanda ner grädde och smaka av grytan med eventuellt mer kryddor. Låt grytan sjuda under lock tills linserna är klara. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs.
- Servera grytan med pasta, sallad och gärna med smulad fetaost. Grytan går även bra att servera med ris.
Senaste kommentarer