Pasta Pollognese
En riktigt god pollognese som görs på kycklingfärs. Såsen får kokas länge för att få optimal smak.
Pasta pollognese
Den här pasta pollognese påminner om bolognese men denna görs med kycklingfärs.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 portioner fettuccine
- 500 g kycklingfärs
- 4 msk olivolja
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st morot
- 2 st stjälk selleri
- 2 msk tomatpuré
- ½ msk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 1 dl vitt vin eller matlagningssvin
- 400 g finskrossade tomater
- 2-3 dl vatten
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 2 st lagerblad
- salt
- svartpeppar
- ev 1 nypa socker
Till servering
- riven parmesan
Instruktioner
- Skala lök, vitlök och morötter. Skär lök, morötter och selleri i små kuber. Finhacka vitlök.
- Hetta upp en gryta med olivolja. Stek lök, vitlök morötter och selleri på låg värme i ca 5-10 minuter. Grönsakerna ska bli glansiga och fina.
- Höj värmen och lägg i kycklingfärsen och stek till färsen är genomstekt och all vätska har avdunstat bort.
- Tillsätt tomatpuré, oregano och timjan och stek i 1 minut.
- Häll på vin och låt vinet reduceras.
- Tillsätt finskrossade tomater och vatten. Koka upp och sänk värmen. Lägg i buljongtärning och lagerblad.
- Låt puttra i ca 1 timme under lock. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt en nypa socker om såsen upplevs för syrlig.
- Koka pasta. Blanda ner pastan med såsen.
- Servera med riven parmesan.
Senaste kommentarer