Pastasallad med fylld pasta och röd pesto
En matig pastasallad som görs på fylld pasta som tortelloni/tortellini. Den här pastasalladen passar perfekt till lunch, middag och på buffébordet. Godast tycker vi är när den är ljummen.
Vilken fylld pasta ska man välja?
Till denna pastasallad använde vi fylld tortelloni från Rana med smak av prosciutto och mozzarella. Vilken smak man väljer är upp till var och en. Ta den smaken du tycker om.
Fylld pastasallad med röd pesto
En enkel och god matig pastasallad som fungerar till lunch, middag och på buffébordet. Du kan välja vilken fylld pasta du vill, ta den du tycker är god.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 500 g valfri fylld pasta tortelloni/tortellini, vi hade tortelloni med smak av prosciutto och mozzarella
- 30 g pinjenötter
- 12 st soltorkade tomater
- 1 påse (65 g) ruccola
- 190 g pesto calabrese
- 120 g gröna oliver, vi hade gröna oliver fyllda med vitlök
- 1 frp (260 g) minimozzarella
- salt
- svartpeppar
- färska basilikablad
Instruktioner
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Ställ åt sidan.
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Skär soltorkade tomater i mindre bitar.
- Lägg ruccola i en rymlig skål. Tillsätt pasta, pesto, soltorkade tomater, oliver, mozzarella, pinjenötter och blanda samman. Smaka av med salt och peppar. Avluta med att toppa med basilikablad.
Senaste kommentarer