Pastasallad med fylld pasta och röd pesto
En matig pastasallad som görs på fylld pasta som tortelloni/tortellini. Den här pastasalladen passar perfekt till lunch, middag och på buffébordet. Godast tycker vi är när den är ljummen.

Vilken fylld pasta ska man välja?
Till denna pastasallad använde vi fylld tortelloni från Rana med smak av prosciutto och mozzarella. Vilken smak man väljer är upp till var och en. Ta den smaken du tycker om.

Skriv ut

Fylld pastasallad med röd pesto

En enkel och god matig pastasallad som fungerar till lunch, middag och på buffébordet.
Du kan välja vilken fylld pasta du vill, ta den du tycker är god.
Måltid buffémat, Lunch, Middag
Kök pasta, sallad
Keyword enkel pastasallad, god pastasallad, godaste pastasalladen, pastasallad, pastasallad med fylld pasta, pastasallad med fylld pasta och pesto, pastasallad med tortellini, pastasallad med tortelloni, pastasallad på fylld pasta, pastasallad pesto, pastasallad recept
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 500 g valfri fylld pasta tortelloni/tortellini, vi hade tortelloni med smak av prosciutto och mozzarella
  • 30 g pinjenötter
  • 12 st soltorkade tomater
  • 1 påse (65 g) ruccola
  • 190 g pesto calabrese
  • 120 g gröna oliver, vi hade gröna oliver fyllda med vitlök
  • 1 frp (260 g) minimozzarella
  • salt
  • svartpeppar
  • färska basilikablad

Instruktioner

  • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Ställ åt sidan.
  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Skär soltorkade tomater i mindre bitar.
  • Lägg ruccola i en rymlig skål. Tillsätt pasta, pesto, soltorkade tomater, oliver, mozzarella, pinjenötter och blanda samman. Smaka av med salt och peppar. Avluta med att toppa med basilikablad.
css.php