Pepparkakslatte
Just en pepparkakslatte är så gott att beställa på ett café under juletid. Dock är ju kaffe som man köper ute väldigt dyrt. Då är det tur att man kan göra en god variant på den köpta pepparkakslatten hemma.
Pepparkakslatte
Enkel jullatte som görs på kaffe, sirap, pepparkakskrydda och skummad mjölk. Mjölken skummas enkelt med en liten mjölkskummare som ser ut som en liten visp. Har man ingen sådan kan man skumma mjölken me hjälp av en stavmixer.
Portioner 1 kopp
Ingredienser
- 2 dl starkt bryggkaffe
- 1 ½ dl mjölk
- 1 msk ljus sirap
- ½ tsk pepparkakskrydda
Topping, kan uteslutas
- vispad grädde
- pepparkakssmulor
Instruktioner
- Värm mjölken utan att koka. Mjölken ska endast börja ånga, när den gör det ta bort från värmen.
- Skumma mjölken med hjälp av mjölkskummare eller stavmixer.
- Tillsätt sirap och pepparkakskrydda i en kopp. Blanda ut med en skvätt kaffe.
- Tillsätt resten av kaffet och toppa med mjölken.
- Om önskas kan latten toppas med grädde och pepparkakssmulor.
Senaste kommentarer