Pepparkakssnitt med ädelostkräm och ugnsrostade vindruvor
Pepparkaka och ädelost hör ju julen till. Men vi har valt att uppgradera den här snitten med en härlig ädelostkräm som toppar pepparkakan och sedan ugnsrostade röda vindruvor. De ugnsrostade vindruvorna passar perfekt tillsammans med pepparkaka och ädelost. När vindruvorna rostas i ugnen träder det fram en härlig och nötig ton.

Pepparkakssnitt med ädelostkräm och ugnsrostade vindruvor
Det här är en riktigt god kombination. Söta pepparkakan möter den mer kraftiga smaken från ädelostkrämen som möts upp av härliga nötiga toner från de ugnsrostade vindruvorna. Antalet snittar och hur mycket ädelostkräm du vill göra kan du enkelt styra. Tänk på ungefär lika mängd ädelost och creme fraiche i krämen och ungefär två st vindruvor per snitt.
Portioner 6 snittar
Ingredienser
- valfri mängd pepparkakor
- 1 bit ädelost
- ungefär lika mängd creme fraiche som ädelost
Ugnsrostade vindruvor
- röda vindruvor ca 2 st per snitt
- olivolja
- salt
- hackad färsk rosmarin
Instruktioner
- Mosa ädelosten med en gaffel. Blanda ner creme fraichen och blanda tills du har en fin kräm.
- Ställ i kylen.
Ugnsrostade vindruvor
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg över vindruvor på en ugnssäker form.
- Ringla på olivolja, strö över salt och hackad färsk rosmarin. Rör runt.
- Ställ i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
Snittar
- Bygg ihop snittarna. Lägg på en klick ädelostkräm på en pepparkaka och toppa med vindruvor. Servera.
Senaste kommentarer