Picklad lök med chiliflakes
Picklad rödlök med hetta från chiliflakes.
Picklad lök är riktigt gott och ett bra tillbehör och passar bra till tacos, på mackan och till salladen m.m.
I detta recept har vi utgått från 1-2-3 lag där vi använt oss av 1-del ättika, 2-delar strösocker och 3-delar vatten.
Picklad rödlök med chiliflakes
En god picklad lök med smak av chili.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 2 st rödlök
- 1 tsk chiliflakes
- 1 dl ättisksprit (12%)
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Instruktioner
- Lägg ättika, strösocker och vatten i en kastrull. Koka upp, rör om till sockret löser sig, ta från plattan och tillsätt chiliflakes. Låt svalna.
- Skala och skiva rödlöken. Lägg rödlöken i glasburk. Häll över lagen och förslut burken. Låt stå i kylen i minst 1 dygn innan servering. Hållbarheten är 1-2 veckor i kylen.
Senaste kommentarer