Pizza
4 portioner
Tillagningstid ca 60 minuter
Ugnstemperatur 200 grader
50 g färsk jäst
1 tsk flingsalt
2 tsk strösocker
1/2 dl olivolja
3 dl fingervarmt vatten
8-9 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke, lägg i socker, salt och olja. häll sedan på vattnet och rör runt tills jästen har lösts upp.
Rör ner mjölet lite i taget tills degen har blivit fast och elastisk. Låt degen ligga kvar i bunken, strö över lite mjöl och låt sedan jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela sedan degen i 4 bitar och baka ut dem på mjölat bakbord och lägg över på en ugnsplåt. Vik in kanterna. Förgrädda gärna degen i ca 3 minuter innan fyllningen läggs på för att få extra krispighet i pizzabotten.
Toppa med valfria tillbehör och grädda sedan i ugnen tills pizzan har fått en fin färg.
Senaste kommentarer