Potatis och grönsaker på plåt med lammkorv, vitkålssallad och senapskräm
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

12-16 amandine potatisar
1 ask körsbärstomater
3-4 morötter
2 gula lökar
2 röda lökar
1-2 tsk rosmarin
salt
peppar
olivolja
150 g fetaost
4 lammkorvar, gärna färsk
ev. hackad bladpersilja

Vitkålssallad
500 g vitkål
valfri mängd chiliflakes
salt
peppar
1 msk rapsolja
2 tsk vinäger

Senapskräm
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
salt
peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatis och tomater på en ugnssäker plåt. Skala och skär morot och lök i klyftor och lägg på plåten. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Ringla över olivolja och blanda. Ställ plåten in i ugnen i ca 15 minuter. Hetta upp en stekpanna och bryn korvarna tills de fått fin färg på skinnet. Ta ut plåten ur ugnen, vänd runt innehållet, lägg på korven på plåten och smula över fetaosten. Ställ in plåten i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten och strö eventuellt över bladpersilja innan servering.

Vitkålssallad
Hyvla vitkål med en osthyvel och lägg över i en skål. Strö över chiliflakes och smaka av med salt och peppar. Tillsätt olja och vinäger och blanda runt.

Senapskräm
Blanda samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaka av med salt och peppar.

css.php