Potatisplättar med morot och skinka
Potatisplättar eller potatisbullar? Man kan nog kalla de här för båda namnen. De här potatisplättarna gjorde vi på potatismos som vi blandade med morot och skinka. Sen innan stekning rullas de i ströbröd/panko för att få extra krispighet.

Print

Potatisplättar med skinka och morot

Goda enkla potatisplättar med skinka och morot. Enkla att göra och riktigt gott blir det.
Course Lunch, Middag
Cuisine vardagsamt
Keyword enkelt recept potatisbullar, potatisbullar recept, potatisplättar, recept potatisbullar, recept potatisplättar, vad göra med potatismos
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Servings 10 st
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 600 g potatismos
  • 2 st ägg
  • 2 st morötter
  • 1 bit (ca 10 cm) purjolök
  • 150 g valfri skinka
  • 1 dl vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd eller pankoströbröd
  • stekfett

Sås, gör på valfri mängd av följande ingredienser

  • gräddfil
  • salt
  • svartpeppar
  • lökpulver
  • dill

Till serving förslag

  • rivan morötter eller sallad

Instructions

  • Skala och grovriv morötter.
  • Skär purjolök och skinka i små bitar.
  • Lägg potatismos i en bunke. Blanda ner ägg och vetemjöl.
  • Blanda ner salt, svartpeppar, morötter, purjolök och skinka.
  • Fukta händerna och forma smeten till 10-12 st bollar. Rulla bollarna i ströbröd/panko.
  • Hetta upp en panna med stekfett. Lägg i en potatosboll i pannan och pressa lite lätt med en stekspade. Stek tills de är gyllene.

Sås

  • Blanda samman gräddfil, salt, peppar, lökpulver och dill i en skål.
  • Servera tillsammans med potatisplättarna.
css.php