Pumpa- och halloumibiffar
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
Pumpa- och halloumibiffar
300 g matpumpa (t.ex. butternut, eller muscat)
200 g halloumi
2 msk potatismjöl
2 ägg
1 dl pumpakärnor
1 tsk timjan
salt
peppar
rapsolja till stekning
Grovriv köttet från pumpan och halloumi. Pressa ur vätskan ur den rivna pumpan. Lägg över i en skål. Strö över potatismjöl över pumpan och halloumin. Tillsätt ägg, timjan, pumpakärnor, salt och peppar, blanda samman allting. Forma till 8 st biffar. Hetta upp en panna med rikligt med olja och stek biffarna i ett par minuter på vardera sida tills de fått en fin gyllene färg.
Servera pumpa- och halloumibiffarna med t.ex. bulgur, ris eller couscous, och en fräsch sallad.
Senaste kommentarer