Rabarbersylt med jordgubbar
En riktigt god sommarsylt med rabarber och jordgubbar. Sylten kryddas med kardemumma. Gillar man inte kardemumma går det bra att skippa den.
Det här är en sommarsylt som vi älskar. Gott till pannkakor, gröten och olika bakverk som tårtor och bullar.
Rabarber och jordgubbssylt
En riktigt god sommarsylt som kryddas med kardemumma. Gillar du inte kardemumma går det bra att skippa den.
Servings 1 sats
Ingredients
- 800 g rabarber
- 200 g jordgubbar
- ½ dl citronjuice
- 3 tsk stött kardemumma
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl syltsocker
Instructions
- Skölj rabarber och jordgubbar. Skär i bitar.
- Lägg alla ingredienserna i en kastrull.
- Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda. ca 20-25 minuter tills allt mjuknat.
- Skumma av sylten noggrant.
- Häll sylten i väl rengjorda burkar. Förslut burkarna och låt sylten svalna.
- Förvara sylten i kylen eller frys in. Sylten håller ca 1 månad i kylen.
Senaste kommentarer