Rabarbersylt med jordgubbar
En riktigt god sommarsylt med rabarber och jordgubbar. Sylten kryddas med kardemumma. Gillar man inte kardemumma går det bra att skippa den.

Det här är en sommarsylt som vi älskar. Gott till pannkakor, gröten och olika bakverk som tårtor och bullar.

Skriv ut

Rabarber och jordgubbssylt

En riktigt god sommarsylt som kryddas med kardemumma. Gillar du inte kardemumma går det bra att skippa den.
Måltid sylt
Kök sylt
Keyword rabarber och jordgubbssylt, rabarbersylt, rabarbersylt med jordgubbar, rabarbersylt med syltsocker, rabarbersylt recept, sylt med syltsocker
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 1 sats
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 800 g rabarber
  • 200 g jordgubbar
  • ½ dl citronjuice
  • 3 tsk stött kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl syltsocker

Instruktioner

  • Skölj rabarber och jordgubbar. Skär i bitar.
  • Lägg alla ingredienserna i en kastrull.
  • Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda. ca 20-25 minuter tills allt mjuknat.
  • Skumma av sylten noggrant.
  • Häll sylten i väl rengjorda burkar. Förslut burkarna och låt sylten svalna.
  • Förvara sylten i kylen eller frys in.
    Sylten håller ca 1 månad i kylen.
css.php