Raggmunk med jordärtskocka
En annan tappning på den klassiska raggmunken med jordärtskocka. Smakar riktigt gott och passar perfekt att göra under hösten när det finns härliga jordärtskockor att få tag på.

Print

Raggmunk med jordärtskocka

De här raggmunkarna görs både med potatis och jordärtskocka. Av receptet blir det 8 st raggmunkar.
Course Middag, vardagsmat
Cuisine husmanskost
Keyword husmanskost, jordärtskocka recept, raggmunk, raggmunk med jordärtskocka, raggmunk recept
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Servings 8 st
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 500 g fast potatis
  • 300 g jordärtskocka

Till servering

  • bacon eller stekfläsk
  • lingonsylt eller rårörda lingon
  • persilja

Instructions

  • Vispa mjöl med hälften av mjölken till en slät smet.
  • Vispa ner ägg, resterande mjölk och salt.
  • Skala och grovriv potatis och jordärtskockor.
  • Krama ur färska och blanda ner i smeten.
  • Hetta upp en panna. Stek bacon/fläsk. Stek raggmunkarna i fettet från bacon/fläsk. Tillsätt mer fett om det behövs.
css.php