Raggmunk med jordärtskocka
En annan tappning på den klassiska raggmunken med jordärtskocka. Smakar riktigt gott och passar perfekt att göra under hösten när det finns härliga jordärtskockor att få tag på.
Raggmunk med jordärtskocka
De här raggmunkarna görs både med potatis och jordärtskocka. Av receptet blir det 8 st raggmunkar.
Servings 8 st
Ingredients
- 2 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 2 st ägg
- 1 tsk salt
- 500 g fast potatis
- 300 g jordärtskocka
Till servering
- bacon eller stekfläsk
- lingonsylt eller rårörda lingon
- persilja
Instructions
- Vispa mjöl med hälften av mjölken till en slät smet.
- Vispa ner ägg, resterande mjölk och salt.
- Skala och grovriv potatis och jordärtskockor.
- Krama ur färska och blanda ner i smeten.
- Hetta upp en panna. Stek bacon/fläsk. Stek raggmunkarna i fettet från bacon/fläsk. Tillsätt mer fett om det behövs.
Senaste kommentarer