Ragu med vitt vin
En lyxigare köttfärssås med vitt vin. Vitt vin? Kanske du tänker, fungerar det verkligen? Svaret är: Självklart fungerar det. Skillnaden är att en ragu/köttfärsås blir mer frisk i smaken med vitt vin medan med rött vin blir den mer mustig.
På våren gillar vi använda oss av vitt vin i vår ragu/köttfärsås eftersom vi vill äta mer mat som smakar mer friskt på våren/sommaren medan på hösten då ska det vara mustigt och värmande.
För mer inspiration och dagliga uppdateringar följ gärna oss på instagram: @elinaomickes_mat
Recept på ragu med vitt vin:

Ragu med vitt vin
Ingredients
- 500 g högrevsfärs
- 2 msk olivolja
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 liten morot
- 1 st stjälkselleri
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk koncentrerad kalvfond
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 1 dl tortt vitt vin eller matlagningsvin
- 1 burk konserverade körsbärstomater
- ca 2 dl vatten
- salt
- svartpeppar
- 2-3 st lagerblad
- 1 kruka färsk salvia
- 160 g tärnad pancetta
- 4 portioner pasta gärna pappardelle
- riven parmesan
Instructions
- Skala lök, vitlök och morot. Skär löken i mindre bitar, hacka vitlöken och skär moroten och sellerin i små tärningar. Hetta upp en gryta med olivolja och stek högrevsfärsen tills den fått fin färg. Lägg ner lök, vitlök, morot och selleri och stek i 3 minuter. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare i 1 minut. Tillsätt kalvdond, oregano, timjan och vitt vin. Låt vinet reduceras något. Tillsätt körsbärstomater, vatten och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan sjuda under lock i 1 timme.
- Efter 1 timme tillsätt strimlad färsk salvia och pancettan och låt grytan sjuda i 1 timme.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen innan servering. Servera ragun med nykokt pasta och strö över riven parmesan.
Om du testar att laga denna ragu och det skulle vara så att du tar en bild och postar en bild på instagram får du gärna taggas oss @elinaomickes_mat på den bilden. Vi vill gärna se när ni lagar våra recept 🙂
Senaste kommentarer