Ramencarbonara
2 portioner
Tillagningstid under 30 minuter
2 port ramen nudlar
1 pkt bacon
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
2 ägg
2 äggulor
1/2 tsk oregano
2 dl finriven parmesanost
1 dl vatten från nudlarna
1 näve hackad färsk persilja
svartpeppar
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning men koka något kortare tid för al dente. Skär bacon i mindre bitar. Hetta upp en panna med olivolja och stek baconen tills den fått fin färg och pressa sedan ner vitlöksklyftan i pannan. Blanda ägg och äggulor i en skål. Tillsätt oregano och 1 dl parmesan i skålen med äggen och blanda samman.
Ta 1 dl av nudelvattnet och häll i pannan med baconen. Häll ut resten av vattnet och lägg nudlarna i pannan med baconen. Häll på äggblandningen, strö över persilja och blanda till en krämig ramencarbonara. Tillsätt rikligt med svartpeppar innan servering.
Senaste kommentarer