Renskav med kantareller
Renskav för tillbaka minnen från finska Lappland där Elina har ätit den här rätten många gånger genom åren. Det är även där Micke har ätit den godaste renskaven. Det är ju så gott. Men vi måste få sagt att denna rätt är jätte god hemma men det är något speciellt med att äta den här rätten uppe i norra Finland som gör att den här rätten smakar ännu godare. Så skulle du ha vägarna förbi i norra Finland eller varför inte norra Sverige så måste du testa äta renskav!

Print

Renskav med kantareller

Course Huvudrätt
Cuisine svenskt
Keyword ädelostpaj, kantareller, renskav, renskav med knatareller, renskavsgryta
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina & Mickes Mat

Ingredients

  • 480 g renskav, tinad
  • 200 g kantareller
  • smör till stekning
  • 1 st gul lök
  • 1 msk viltfond
  • 2 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • kokt pressad potatis eller potatismos
  • rårörda lingon
  • persilja

Instructions

  • Skär kantarellerna i mindre bitar.
  • Skala och hacka löken.
  • Hetta upp en panna med smör och fräs kantarellerna tills all vätska avdunstat. Plocka kantarellerna ur pannan och ställ åt sidan.
  • Hetta upp nytt smör i pannan och fräs löken mjuk utan att den tar färg.
  • Lägg i renskaven och stek i ett par minuter.
  • Lägg tillbaka kantarellerna i pannan och tillsätt fond och grädde.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Låt grytan koka upp och sjud grytan i 5 minuter.
  • Servera med pressad potatis/mos, rårörda lingon och persilja.
css.php