Rimmad torskrygg med kokt poatis, flower sprouts och brynt smör
4 portioner
Tillagningstid under 60 minuter
Ugnstemperatur 100 grader
Torsk
ca 600 g torskrygg med skinn
1/2 dl salt
5 dl vatten
svartpeppar
smör till att smörja in ugnsformen
Potatis
4 portioner potatis, gärna delikatesspotatis
Flower sprouts
150 g flower sprouts
olja till stekning
salt
svartppear
Brynt smör
200 g smör
Till servering
majonnäs
tång caviar
hackad persilja
Sätt ugnen på 100 grader.
Bena eventuellt ur torsken och skär i fyra portionsbitar. Lägg torsken i en rymlig form. Blanda salt och vatten tills saltet löst upp och hall över torsken. Låt torsken rimmas i 15 minuter i rumstemperatur.
Skala potatisen under tiden torsken rimmas.
Smörj en ugnsform med smör. När torsken rimmats klart torka av den och lägg på ugnsformen och peppra fisken. Ställ formen mitt i ugnen och låt torsken uppnå en temperatur på 50 grader. Använd gärna termometer, om ingen termometer används, låt torsken stå i ugnen i ca 20-25 minuter. Koka potatisen.
Hetta upp en stekpanna och fräs flower sprouts med salt och peppar i några minuter.
Lägg smöret i en kastrull och smält den på hög värme. När smöret smält fortsätt att värma det under vispning tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Ta av från värmen och häll över i en värmetålig bunke.
Servera torsken med den kokta potatisen, frästa flower sprouts och det brynta smöret. Toppa potatisen med små klickar av majonnäs och tång kaviar och strö över persilja.

Senaste kommentarer