Rimmad torskrygg med kokt poatis, flower sprouts och brynt smör
4 portioner
Tillagningstid under 60 minuter
Ugnstemperatur 100 grader

Torsk
ca 600 g torskrygg med skinn
1/2 dl salt
5 dl vatten
svartpeppar
smör till att smörja in ugnsformen

Potatis
4 portioner potatis, gärna delikatesspotatis

Flower sprouts
150 g flower sprouts
olja till stekning
salt
svartppear

Brynt smör
200 g smör

Till servering
majonnäs
tång caviar
hackad persilja

Sätt ugnen på 100 grader.
Bena eventuellt ur torsken och skär i fyra portionsbitar. Lägg torsken i en rymlig form. Blanda salt och vatten tills saltet löst upp och hall över torsken. Låt torsken rimmas i 15 minuter i rumstemperatur.

Skala potatisen under tiden torsken rimmas.
Smörj en ugnsform med smör. När torsken rimmats klart torka av den och lägg på ugnsformen och peppra fisken. Ställ formen mitt i ugnen och låt torsken uppnå en temperatur på 50 grader. Använd gärna termometer, om ingen termometer används, låt torsken stå i ugnen i ca 20-25 minuter. Koka potatisen.

Hetta upp en stekpanna och fräs flower sprouts med salt och peppar i några minuter.

Lägg smöret i en kastrull och smält den på hög värme. När smöret smält fortsätt att värma det under vispning tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Ta av från värmen och häll över i en värmetålig bunke.

Servera torsken med den kokta potatisen, frästa flower sprouts och det brynta smöret. Toppa potatisen med små klickar av majonnäs och tång kaviar och strö över persilja.

css.php