Risnudelwok med räkor
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter + blötläggning

4 portioner risnudlar
350 g skalade räkor, gärna asc-märkta vannameiräkor
ca 14 salladslökar
1 röd chilipeppar
2 msk röd currypasta
1 lime
3 msk fisksås
3 msk soja, gärna kikkoman less salt sojasås
ca 2-3 dl böngroddar
1 kruka hackad koriander
neutral olja till stekning

Blötlägg risnudlarna i kallt vatten i minst 25 minuter.
Hacka salladslöken och chilin. Hetta upp en panna med olja och fräs currypastan i 2-3 minuter. Tillsätt 2/3 av salladslöken och all chili i pannan och fräs tills salladslöken mjuknat något. Tillsätt räkorna och fräs ytterligare i ca 2 minuter. Pressa över saften från limen i pannan, häll i fisksås och soja. Häll av risnudelvattnet och tillsätt risnudlarna och koriander i pannan, blanda runt.

Toppa risnudelwoken med resterande salladslökar och servera.

css.php