Risnudlar med kyckling, broccoli och teriyakisås
En mycket enkel och god nudelrätt som passar bra till vardags. Fungerar bra att ha i matlåda.
Risnudlar med kyckling, broccoli och teriyakisås
En enkel och lättlagad nudelrätt som passar perfekt till vardags. Fungerar även bra att ha i matlåda.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 portioner risnudlar
- 600 g kycklingfilé
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili.
- 250 g broccoli
- 3 dl teriyakisås
- salt
- svartpeppar
- 2 nävar böngroddar
- olja till stekning
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
- Skala lök och vitlök. Dela på gul löken och skär i halvmånar. Finhacka vitlöken.
- Finhacka chili.
- Skär broccoli i mindre bitar.
- Skär kyckling i bitar.
- Hetta upp en panna med olja. Stek kyckling i omgångar tills de fått fin färg. Ställ kycklingen åt sidan.
- Tillsätt mer olja i pannan och lägg i broccoli. Stek broccoli i några minuter. Lägg i gul lök och stek i ca 2 minuter.
- Tillsätt vitlök och chili och stek i 1 minut.
- Lägg tillbaka kycklingen. Häll på teriyakisåsen. Blanda runt. Låt puttra några minuter.
- Smaka av och om det behövs tillsätt salt.
- Smaka av med svartpeppar.
- Tillsätt böngroddar och blanda ner de kokta nudlarna. Servera.
Senaste kommentarer