Risnudlar med kyckling, broccoli och teriyakisås
En mycket enkel och god nudelrätt som passar bra till vardags. Fungerar bra att ha i matlåda.

Print

Risnudlar med kyckling, broccoli och teriyakisås

En enkel och lättlagad nudelrätt som passar perfekt till vardags. Fungerar även bra att ha i matlåda.
Course Middag
Cuisine asiatisk inspirerat, nudlar, vardagsamt
Keyword enkel nudelwok, enkel nudelwok recept, nudelrätt recept, nudelwok med kyckling, nudlar med kyckling, nudlar med kyckling och broccoli, nudlar med kyckling recept, Risnudlar med kyckling, broccoli och teriyakisås
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 4 portioner risnudlar
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili.
  • 250 g broccoli
  • 3 dl teriyakisås
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 nävar böngroddar
  • olja till stekning

Instructions

  • Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
  • Skala lök och vitlök. Dela på gul löken och skär i halvmånar. Finhacka vitlöken.
  • Finhacka chili.
  • Skär broccoli i mindre bitar.
  • Skär kyckling i bitar.
  • Hetta upp en panna med olja. Stek kyckling i omgångar tills de fått fin färg. Ställ kycklingen åt sidan.
  • Tillsätt mer olja i pannan och lägg i broccoli. Stek broccoli i några minuter. Lägg i gul lök och stek i ca 2 minuter.
  • Tillsätt vitlök och chili och stek i 1 minut.
  • Lägg tillbaka kycklingen. Häll på teriyakisåsen. Blanda runt. Låt puttra några minuter.
  • Smaka av och om det behövs tillsätt salt.
  • Smaka av med svartpeppar.
  • Tillsätt böngroddar och blanda ner de kokta nudlarna. Servera.
css.php