Rödbetssallad
Rödbetssallad är ett måste för oss på julbordet. Det är ju bara för gott och enkelt att göra också. Utöver till jul passar egentligen den här rödbetssalladen året runt som ett tillbehör till många olika rätter.
I denna rödbetssallad har vi saltgurka i. Sånna där hela saltgurkor på burk, inte smörgårsgurka. Vi tycker det ger en fin knaprighet och härlig sälta. En känsla som vi har är att saltgurka i rödbetssallad kanske inte är så vanligt här i Sverige? Rätta oss om vi har fel. Men de flesta rödbetssallad som jag (Elina) ätit i Sverige har i princip aldrig innehållit saltgurka. Däremot i Finland är det inget konstigt utan ganska vanligt med saltgurka i och även ännu mer österut.
Rödbetssallad
Ingredients
- 1 burk (700 g) inlagda rödbetor
- 4 st hela saltgurkor
- 1 dl creme fraiche
- ½ dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk strösocker
- salt
- svartpeppar
Instructions
- Låt rödbetorna rinna av lite.
- Tärna rödbetor och saltgurka.
- Blanda samman creme fraiche, majonnäs dijonsenap och strösocker.
- Blanda ner rödbetor och saltgurka. Smaka av med salt och peppar.
Senaste kommentarer