Rödbetssallad
Rödbetssallad är ett måste för oss på julbordet. Det är ju bara för gott och enkelt att göra också. Utöver till jul passar egentligen den här rödbetssalladen året runt som ett tillbehör till många olika rätter.

I denna rödbetssallad har vi saltgurka i. Sånna där hela saltgurkor på burk, inte smörgårsgurka. Vi tycker det ger en fin knaprighet och härlig sälta. En känsla som vi har är att saltgurka i rödbetssallad kanske inte är så vanligt här i Sverige? Rätta oss om vi har fel. Men de flesta rödbetssallad som jag (Elina) ätit i Sverige har i princip aldrig innehållit saltgurka. Däremot i Finland är det inget konstigt utan ganska vanligt med saltgurka i och även ännu mer österut.

Print

Rödbetssallad

Härlig rödbetssallad som fungerar till julbordet samt året runt till andra rätter som till köttbullar, på mackan, till grillat m.m.
Värt att tänka på är att fetthalten i creme fraichen kommer påverka rödbetssalladen "tjocklek". Används fullfet creme fraiche 34% kommer rödbetssalladen bli mer krämig. Medan med lätt creme fraiche blir rödbetsalladen mer rinnig. Ta den creme fraichen som du tycker är godast är vårt råd. Båda fungerar tycker vi.
Låt även rödbetorna rinna av lite innan de blandas med såsen för är rödbetorna alldeles blöta kommer de också påverka rödbetssalladens konsistens.
Course julmat, julsallad
Cuisine julmat, julsallad, sallad
Keyword krämig rödbetssallad, krämig rödbetssallad till jul, rödbetssalald recept, rödbetssallad, rödbetssallad creme fraiche, rödbetssallad med saltgurka, rödbetssallad till jul
Prep Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 1 sats
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 1 burk (700 g) inlagda rödbetor
  • 4 st hela saltgurkor
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Instructions

  • Låt rödbetorna rinna av lite.
  • Tärna rödbetor och saltgurka.
  • Blanda samman creme fraiche, majonnäs dijonsenap och strösocker.
  • Blanda ner rödbetor och saltgurka. Smaka av med salt och peppar.
css.php