Rostad tomatsoppa
Den här tomatsoppan passar perfekt när vädret är regning och ruggit. Den kommer att värma din själ inifrån och få dig på bättre humör. Servera den tillsammans med ett gott bröd.
Tomaterna med övriga ingredienser rostas i ugnen för att få fram ingredienserna härliga smak.
Rostad tomatsoppa
Riktigt smakrik tomatsoppa där tomaterna först rostas i ugnen innan de mixas ihop till en soppa.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 1,2 kg tomater
- 2 st rödlök
- 8 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- paprikapulver
- torkad oregano
- ca 5 dl värmd buljong (grönsaks eller kycklingbuljong, 1 buljongtärning + vatten)
- 1 stor näve basilikablad
- 1 skvätt grädde
Till servering förslag
- burrata, kan bytas ut mot mozzarella eller parmesan
- crema di balsamico
- basilikablad
- bröd
Instructions
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skär tomater i klyftor och lägg över i en ugnsform.
- Skala rödlök och vitlök. Skär rödlök i klyftor. Lägg rödlök och hela vitlöksklyftor i ugneformen.
- Skär chilin i några bitar och lägg över i ugnsformen.
- Ringla över rikligt med olivolja och strö över salt, svartpeppar, paprikapulver och oregano.
- Ställ i ugnen i ca 35-45 minuter tills allt är fint rostat. Rör om då och då under tillagnignstiden.
- Värm upp buljongen.
- Ta ut ur ugnen. Mixa till sen slät soppa tillsammans med basilikablad och en skvätt grädde. Du kan mixa med hjälp av en mixer eller stavmixer. Lägg den färdigmixade soppan i en kastrull eller mixa soppan direkt i en kastrull om stavmixer används.
- Servera soppan med valfria tillbehör.
Senaste kommentarer