Rotselleripuré med korv och kål- och morotssallad
2 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

Rotselleripuré
300 g rotselleri
mjölk
grädde
salt
peppar

2 valfria korvar

Kål- och morotssallad
valfri mängd vitkål
valfri mängd morot
vitvinsvinäger
olivolja
salt
peppar

Rotselleripuré
Skala och skär rotsellerin i bitar. Lägg rotsellerin i en kastrull. Häll på hälften mjölk och hälften grädde så det täcker rotsellerin. Koka upp och låt sedan sjuda tills rotsellerin är mjuk. När rotsellerin är mjuk, sila av rotsellerin från vätskan men spar vätskan. Mixa rotsellerin slät i en blender eller med hjälp av en stavmix. Späd purén till önskad tjocklek med vätskan. Mixa ihop. Smaka av med salt och peppar.

Stek korven.

Kål- och morotssallad
Hyvla kålen tunn med hjälp av en mandolin eller skär i tunna strimlor. Skala och grovriv morot. Blanda kål och morötter med vinäger, olivolja, salt och peppar.

Servera rotsselleripurén med korven och kål- och morotssalladen.

css.php