Namn
Det är är ett perfekt bröd till en god soppa eller till middagsbjudningen när man får hem gäster!
Fyllningen vi har till detta bröd är färskost, soltorkade tomater, mozzarella och oliver men det går att variera med olika smak på färskosten

Rullbröd med soltorkad tomat och oliver
Supergott bröd med mycket smak. Fungerar perfekt till soppan eller till middagsbjudningen. Fyllningen till brödet går att variera. Färskosten går att bytas ut till annan smak. creme på soltorkade tomater kan bytas ut till vanliga soltorkade tomater eller till en pesto. Det går bra att byta ut mozzarellan till annan riven ost eller varför inte fetaost. Oliverna kan bytas ut eller skippas helt. Din fantasi bestämmer.
Servings 9 st bitar
Ingredienser
- 50 g jäst
- 3 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk flytande honung
- 1/2 dl neutral olja t.ex. mat eller rapsolja
- 6 dl vetemjöl + lite till utbaket
Fyllning
- 150 g naturell färskost
- 156 g (1 burk) creme av soltorkade tomater (vi använde zetas)
- 2 dl riven mozzarella
- 1 dl hackade kalamata oliver
Instruktioner
Bröd deg
- Smula ner jästen i en bunke.
- Värm vattnet till fingervarmt (37 grader) och häll över jästen. Blanda tills jästen löses upp.
- Tillsätt salt, honung, olja och all vetemjöl i bunken.
- Arbeta degen till en smidig kladdig deg.
- Täck över med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek. Det tar ca 30 minuter.
Fyllning
- Under tiden som degen jäser, förbered fyllningen.
Utbak
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta fram en ugnsform ca 5cm höga kanter och klä den med bakplåtspapper.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda lätt.
- Kavla ut degen till rektangel
- Bre på färksost och creme av soltorkade tomater. Strö över osten och oliverna.
- Rulla ihop degen och skär degen i 9 bitar.
- Lägg över brödbitarna med snittsidan uppåt i ugnsplåten.
- Ställ formen i ugnen i ca 30 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan servering.
Senaste kommentarer