Saffranskyckling med granatäpple
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
600 g kycklingfilé
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
0,5 g saffran
1 tsk chiliflakes
salt
peppar
400 ml kokosgrädde
1 dl cremé fraiche
persilja
1 st granatäpple
olja till stekning
smör till stekning
Skär kycklingen i bitar. Hacka löken, skala vitlöksklyftorna.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen. Lyft kycklingen ur pannan och ställ det åt sidan.
Hetta upp en gryta och lägg i löken fräs utan att det tar färg. Tillsätt kycklingen. Pressa ner vitlöken, salta och peppra, tillsätt chiliflakes och häll i kokosgrädde, saffran, samt cremé fraiche. Låt grytan puttra i 5-6 minuter. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. Toppa med persilja. Kärna ur granatäpplet och toppa vid servering.
Servera grytan med ris och naanbröd.
Senaste kommentarer