Sallad med asiatisk touch
En sallad är lätt att den blir som man alltid har gjort, det vill säga, isbergssallad, gurka och tomat. Med detta recept kan du uppgradera din sallad till någonting aldeles extra. Denna sallad har allt. Den passar perfekt till tofu, fisk, kyckling eller kött.
Den fungerar även att äta som sidosallad till en vilken måltid som helst.
Sallad med asiatisk touch
En riktigt god fräsch sallad som slungas runt med en salladsdressing med bland annat soja, chili och ingefära.
Servings 4 portioner
Ingredients
Rostade hasselnötter
- 1 dl hela hasselnötter med skal
Salladsdressing
- 1 st finhackad vitlök
- 1 bit finhackad ingefära (ca 2-3 cm)
- 1 st finhackad röd chilipeppar
- 1 msk brun farinsocker
- 2 st lime
- 3 msk japansk soja
- 2 msk olivolja
- 2 msk vatten
Sallad
- 1 st romansalladshuvud
- ½ st gurka
- 1 st mango
- 2 st avokado
- 2 st salladslökar
- 1 kruka färsk koriander
- valfri mängd myntablad
Instructions
Rostade hasselnötter
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Lägg över nötterna på en ugnssäker form.
- Rosta i ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut och låt svalna något.
- Ta fram en ren kökshandduk och lägg nötterna på kökshandduken. Förslut handduken och gnid nötterna så ska skalet lossnar enkelt.
- Hacka nötterna.
Salladsdressing
- Lägg finhackad vitlök, ingefära, chili och socker i en kastrull.
- Pressa ur saften från två lime. Häll ner saften i kastrullen.
- Tillsätt soja, olivolja och vatten. Koka upp och låt sjuda tills sockret lösts upp. Ta från värmen och ställ åt sidan för att svalna.
Sallad
- Strimla romansallad. Lägg över i en salladskål.
- Skär gurka, mango och lime i bitar. Lägg över i salladskålen.
- Skiva salladslöken. Lägg över i salladskålen.
- Toppa salladen med hackade hasselnötter.
- Tillsätt salladsdressingen och blanda runt.
- Toppa salladen med koriander och myntablad. Servera genast. Vill du servera salladen senare? Dressa salladen precis innan servering för att bevara krispigheten i salladen.
Senaste kommentarer