Salsicciapasta med rosmarin
En god salscicciapasta som kryddas bland annat med rosmarin.
Salsicciapasta med rosmarin
En god salsicciapasta som är enkel att och ganska snabbt att laga.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 300 g salsicciakorv
- 4 portioner valfri pasta, till detta recept hade vi vongoloni
- 1 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 ½ msk hackad färsk rosmarin (kan bytas ut ca 1 tsk torkad rosmarin)
- chili flakes, efter smak
- ca 1 msk citronjuice
- 1 dl grädde
- salt
- svartpeppar
- ½ dl vatten från pastakoket
- ½ kruka färsk basilika (går att bytas ut mot fryst)
Till servering
- riven parmesan
Instruktioner
- Skala lök och vitlök. Hacka.
- Snitta korven och plocka ur innehållet. Skär i mindre bitar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Hetta upp en panna med olivolja.
- Fräs gul lök i någon minut tills den börjat mjukna.
- Lägg i korven, vitlöken och rosmarin, stek i några minuter.
- Tillsätt tomatpuré och stek i 1-2 minuter.
- Tillsätt citronjuice
- Tillsätt chiliflakes och grädde. Koka upp och sänk värmen.
- Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer citronjuice.
- Strimla eller hacka basilika.
- Ta pastavatten från pastakoket och häll ner i såsen.
- Sila av pastan och häll ner i såsen.
- Blanda ner basilika.
- Servera med riven parmesan.
Senaste kommentarer