Salsicciapasta med rosmarin
En god salscicciapasta som kryddas bland annat med rosmarin.

Print

Salsicciapasta med rosmarin

En god salsicciapasta som är enkel att och ganska snabbt att laga.
Course Middag
Cuisine pasta
Keyword krämig salscicciapasta, pasta med salsiccia, recept krämig salsicciapasta, salsiccia, salsiccia recept, salsicciapasta, salsicciapasta med örter, salsicciapasta med rosmarin, salsicciapasta utan vin
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 300 g salsicciakorv
  • 4 portioner valfri pasta, till detta recept hade vi vongoloni
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 ½ msk hackad färsk rosmarin (kan bytas ut ca 1 tsk torkad rosmarin)
  • chili flakes, efter smak
  • ca 1 msk citronjuice
  • 1 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • ½ dl vatten från pastakoket
  • ½ kruka färsk basilika (går att bytas ut mot fryst)

Till servering

  • riven parmesan

Instructions

  • Skala lök och vitlök. Hacka.
  • Snitta korven och plocka ur innehållet. Skär i mindre bitar.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hetta upp en panna med olivolja.
  • Fräs gul lök i någon minut tills den börjat mjukna.
  • Lägg i korven, vitlöken och rosmarin, stek i några minuter.
  • Tillsätt tomatpuré och stek i 1-2 minuter.
  • Tillsätt citronjuice
  • Tillsätt chiliflakes och grädde. Koka upp och sänk värmen.
  • Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer citronjuice.
  • Strimla eller hacka basilika.
  • Ta pastavatten från pastakoket och häll ner i såsen.
  • Sila av pastan och häll ner i såsen.
  • Blanda ner basilika.
  • Servera med riven parmesan.
css.php