Skinkfylld lövbiff med ugnsrostad potatis
4 Portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
Ugnstemperatur 225 grader
Ugnsrostad potatis
700 g potatis
2 msk olivolja
2 tsk timjan
2 tsk paprikapulver
2 tsk örtsalt
Skinkfylld lövbiff
8 skivor lövbiff
2-3 msk dijonsenap
8 skivor rökt skinka
2 dl riven ost
smör till stekning
Dijonsås
2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 tsk timjan
salt
peppar
Sätt ugnen på 250 grader
Tvätta potatisen, skär i skivor och lägg den i en ugnssäker form, strö över paprikapulver, timjan, örtsalt och peppar. Häll över olivolja och blanda runt. Ställ in mitt i ugnen i ca 25 minuter, vänd potatisen efter halva tiden.
Lägg ut lövbiffen på arbetsbänken, bred på ett lager dijonsenap, lägg på en skiva skinka, strö över ost, salt och peppar. Rulla ihop och fäst änden med en tandpetare.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek rulladerna i omgångar runtom tills de fått fin färg. Ställ åt sidan. Häll i grädde, vatten, dijonsenap och kalvfond i pannan och låt koka upp. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka rulladerna och låt småkoka under lock i ca 8-10 minuter.
Ta bort tandpetaren och servera rulladerna med den ugnsstekta potatisen och gärna en sallad
Senaste kommentarer