Skinkpaj med mozzarella
Tillagningstid över 60 minuter

Pajskal
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten

Fyllning
200 g rökt skinka
1/2 purjolök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 tsk olja till stekning

Äggstanning
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
salt
peppar
2 msk hackad fryst persilja

Topping
ca 150 g riven mozzarella

Pajskalet
Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Nyp ihop smöret med fingrarna och arbeta in mjölet. Tillsätt vattnet samtidigt som du arbetar pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, nagga pajskalet med en gaffel och ställ in den i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Sänk sedan ugnstemperaturen till 200 grader.

Fyllning
Strimla skinkan och purjolöken. Skär paprikan i mindre bitar och finhacka vitlöken. Hetta upp en panna med olja och fräs skinka, purjolök, paprika och vitlök i ca 3 minuter. Ställ åt sidan.

Äggstanning
Knäck äggen i en bunke och vispa samman. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar och vispa samman.

Montering
Lägg fyllningen i pajskalet och häll på äggstanningen. Toppa med mozzarella och ställ in pajen mitt i ugnen på 200 grader. Grädda pajen i ca 30 minuter.

css.php