Skumtomtepannacotta med hallongrädde
4-6 portioner
Tillagningstid över 3 timmar
Skumtomtepannacotta
100 g juleskum
5 dl vispgrädde
Dela juleskum i tre delar. Häll grädde i en kastrull och koka upp. Tillsätt juleskum och sänk värmen och sjud tills godiset smält. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
Tips! Om du vill göra färre portioner, halvera mängden juleskum och grädde.
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 nypa bakpulver
100 g färska hallon
Mosa hallonen med en gaffel. Häll grädden i en bunke och tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa grädden fluffig och vänd sedan i hallonen och ställ in i kylen fram tills servering.
Servering
Toppa pannacottorna med hallongrädde, juleskum och hallon.
Senaste kommentarer