Smashad potatis med brynt smör
Smashad potatis är så gott och ett riktigt gott tillbehör till sommarens grillningar. Utöver till grillat passar det även till kött, kyckling, fisk och vegetariskt.
Vilken potatissort ska man välja?
Vi brukar köra på delikatesspotatis. Delikatesspotatis har bra storlek varken för små eller för stora och håller bra ihop när man ska smasha. Mjölig eller färskpotatis rekommenderar vi inte att använda. Mjölig tenderar bli mer mos och färskpotatis lämpar sig inte riktigt heller då färskpotatis innehåller mer vatten än övrig potatis.


Smashad potatis med brynt smör
God enkel potatis som passar till mycket: kött, fisk, kyckling och vegetariskt.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 900 g delikatesspotatis
- 75 g smör
- salt
- svartpeppar
- torkad persilja
- pankoströbröd
Instruktioner
- Tvätta potatisen (behöver ej skalas). Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Låt potatisen ånga av ordentligt efter kokningen.
- Sätt ugen på 225 grader på varmluft eller 250 grader för vanlig.
- Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Pressa potatisen med ett glas, gaffel eller potatisstomp.
- Smält smöret i en kastrull. Bryn smöret tills det är gyllene och doftar nötigt.
- Pensla potatisen med brynt smör. Strö över salt, peppar, persilja och pankoströbröd.
- Ställ potatisen i ugnen tills de fått fin färg ca 25-30 minuter.
Senaste kommentarer