Smördegspizza med Västerbottensost
En enkel pizza som görs på smördeg. Passar perfekt att servera som förrätt eller som mingeltilltugg. Förutom Västerbottensost toppas pizzan med rödlök, kaviar och dill.



Smördegspizza med Västerbottensost
Smördegspizza som toppas med Västerbottensost, röd stenbitsrom, rödlök och dill. Röd stensbitsrom går att byta ut mot löjrom. Passar perfekt att serveras som en förrätt ca 6 bitar eller som snittar ca 16 st
Servings 1 sats
Ingredienser
- 1 förpackning färsk smördeg.
- creme fraiche
- 150 g riven västerbottensost
- ½ st finhackad rödlök
- 75 g röd stenbitsrom alternativt löjrom
- 1 kruka dill
Instruktioner
- Sätt ugnen på den grad som anges på smördegsförpackningen.
- Lägg smördegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Bre på ett lager med creme fraiche.
- Strö över västerbottensost.
- Ställ i ungen i ca 20 minuter. Smördegen ska vara gyllene och osten ska ha fin färg.
- Ta ut ur ugnen och toppa med rödlök, stenbitsrom och dill.
- Skär i 6 stycken bitar eller i flera mindre bitar.
Senaste kommentarer