Smördegspizza med Västerbottensost
En enkel pizza som görs på smördeg. Passar perfekt att servera som förrätt eller som mingeltilltugg. Förutom Västerbottensost toppas pizzan med rödlök, kaviar och dill.

Print

Smördegspizza med Västerbottensost

Smördegspizza som toppas med Västerbottensost, röd stenbitsrom, rödlök och dill.
Röd stensbitsrom går att byta ut mot löjrom.
Passar perfekt att serveras som en förrätt ca 6 bitar eller som snittar ca 16 st
Måltid Förrätt, snittar
Kök förrätt, snittar
Keyword enkela smördegssnittar, Smördegspizza, smördegspizza med västerbottensost, smördegssnittar
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Servings 1 sats
Author Elina och Micke

Ingredienser

  • 1 förpackning färsk smördeg.
  • creme fraiche
  • 150 g riven västerbottensost
  • ½ st finhackad rödlök
  • 75 g röd stenbitsrom alternativt löjrom
  • 1 kruka dill

Instruktioner

  • Sätt ugnen på den grad som anges på smördegsförpackningen.
  • Lägg smördegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Bre på ett lager med creme fraiche.
  • Strö över västerbottensost.
  • Ställ i ungen i ca 20 minuter. Smördegen ska vara gyllene och osten ska ha fin färg.
  • Ta ut ur ugnen och toppa med rödlök, stenbitsrom och dill.
  • Skär i 6 stycken bitar eller i flera mindre bitar.
css.php