Smördegssnittar med karamelliserad lök
De här smördegssnittarna serverade vi på nyår 2020, passar utmärkt som tilltugg innan en middag eller på buffén
ca 12 snittar, beroende på hur stora snittar man vill göra
Tid: ca 60 minuter
1 (250 g) förpackning smördeg
6 gula lökar
3 msk smör
1 msk strösocker
ca 1-1 1/2 dl vatten
salt
creme fraiche
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smördegen i 12 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda smördegen i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
Ta ut plåten och låt snittarna svalna.
Skala och skiva löken. Hetta upp en panna med smör och bryn löken utan att den tar färg i några minuter. Sänk värmen och låt löken mjukna i ca 15 minuter. Tillsätt socker och häll på vattnet och låt koka in. Smaka av med salt. Löken är klar när den är mjuk och söt i smaken. Låt den karamelliserade löken svalna något.
Montera snittarna genom att bre ett lager av creme fraiche och toppa sedan med karamelliserad lök. Servera.
Senaste kommentarer