Sojafärssås med spaghetti
4 portioner
Tid: under 30 minuter

4 portioner spaghetti
500 g sojafärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
500 g passerade tomater
salt
örtsalt
peppar
2-3 dl vatten från pastakoket
1 kruka hackad persilja
olja till stekning

Koka spaghettin enligt förpackningens anvisning.
Skala lök, vitlök och morot. Hacka lök och vitlök. Grovriv moroten. Hetta upp en panna med olja och fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Lägg ner sojafärsen i pannan och fräs i några minuter. Tillsätt riven morot, paprikapulver och chiliflakes. Häll ner passerade tomaterna och smaka av med salt, örtsalt och peppar. Ta vatten från pastakoket och tillsätt i sojafärssåsen. Häll ur resen av pastavattnet. Tillsätt persiljan i sojafärssåen och servera med spaghettin.

css.php