Sötpotatis- och morotssallad med grillad halloumi
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

500 g sötpotatis
250 g morötter
olivolja
flingsalt
peppar
4 nävar ruccola
1 ask tomater t.ex. körsbärstomater
1 skivad rödlök
valfri mängd pumpakärnor
valfri mängd balsamvinäger
1/2 kruka hackad bladpersilja
en klick ceasarsås t.ex. från Eriks såser
2 pkt halloumi

Skala sötpotatis och morötter. Skär sötpotatis och morötter i tärningar. Blanda med olivolja och lägg i en ugnssäker form. Strö över flingsalt och peppar. Ställ plåten in i ugnen i ca 20-25 minuter tills sötpotatisen och morötterna fått fin färg.
Grilla eller stek halloumin i en panna tills den fått fin gyllene färg på bägge sidor.

Bygg ihop en sallad direkt på tallriken med ugnsrostad sötpotatis och morötter, 1 näve ruccola, några körsbärstomater, skivad rödlök, pumpakärnor och bladpersilja. Ringla över balsamvinäger och toppa salladen med halloumi, bladpersilja och en klick caesarsås.

css.php