Sötsur fläskytterfilé med ris
4 portioner
Tillagningstid ca 40 minuter
4 portioner ris, gärna jasminris
600 g fläskytterfilé
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad färs ingefära
2 röd paprikor
250 g pak choi
2 msk tomatpuré
2 msk brun farinsocker
1 msk japansk soja
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek
1 lime
1/2 dl vatten
Koka riset.
Skär fläskytterfilé i mindre bitar eller strimlor. Skala morot och vitlök. Skär morötterna i mindre bitar och hacka vitlöken. Skär paprika och pak choi i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och bryn fläskytterfilén i omgångar och ställ åt sidan. Fräs morötterna i någon minut och tillsätt sedan vitlök och ingefära och fräs i ca 1 minut. Tillsätt paprika och pak choi och fräs ytterligare i några minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan och fräs i ca 2 minuter. Blanda samman tomatpuré, farinsocker, soja, vinäger, sambal oelek och pressa över saft från en lime. Tillsätt vattnet och rör om. Häll såsen ner i pannan och blanda. Låt puttra i någon minut. Servera med riset.
Senaste kommentarer