Stekt grönkål
Enkelt och gott tillbehör som passar bra med julens alla smaker på julbordet. Passar även bra efter jul till mängder av olika rätter som t.ex. kyckling, kött, fisk och vegetariskt. Servera som en sidorätt till huvudmåltiden.
Stekt grönkål
Stekt grönkål är en sidorätt som passar bra på julbordet men även överlag. Servera stekt grönkål med t.ex. kyckling, fisk, kött eller vegetariskt. Receptet är enkelt att justera utifrån hur mycket man vill göra. Tänk bara på att mindre mängd går snabbare att tillaga jämfört med en större mängd. Har man en panna med riktigt höra kanter som en wokpanna används den med fördel, då grönkålen har en stor volym när den inte är tillagad.
Servings 8 portioner
Ingredients
- 400 g grönkål
- 2 ½ msk stekfett, neutral olja, olivolja eller smör
- salt
- svartpeppar
- lökpulver
Instructions
- Dela eller riv grönkålen i mindre bitar. Avlägsna stjälken om den är för grov.
- Hetta upp en panna med stekfett, gärna en med höga kanter.
- Stek grönkålen på medelhög värme tills den krympt och börjar få färg. Rör om ofta. Smaka av med salt, peppar och lökpulver.
Senaste kommentarer