Sticky beef
En härlig biffrätt där biffen friteras och sedan blandas med en härlig smakrik och ”sticky” sås.

Skriv ut

Sticky beef

En mycket god biffrätt där biffen friteras och blandas tillsammans med en god, smakrik och "sticky" sås.
Måltid Middag
Kök asiatisk inspirerat
Keyword asiatisk biff, asitatisk biff recept, crispy beef recept, friterad biff, sticky beef, sticky beef recept
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

Biff

  • 700 g ryggbiff
  • salt
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk kinesisk soja

Panering

  • 1 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl majsstärkelse

Sås

  • ½ dl ketchup
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk brun farinsocker
  • 1-2 msk majsstärkelse + vatten

Grönsaker

  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 st röd chili
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor
  • neutral olja till stekning

Till servering

  • ris
  • sesamfrön
  • salladslök

Instruktioner

Biff

  • Strimla ryggbiffen till munsstora bitar.
  • Lägg över ryggbiffen i en bunke. Tillsätt salt och blanda runt köttet.
  • Blanda ner sesamolja och soja.
  • Låt stå och marineras under tiden du blandar samman sås och skär grönsaker.

Sås

  • Blanda samman ketchup, risvinäger, soja, farinsocker och ostronsås i en skål. Ställ åt sidan.

Grönsaker

  • Skär paprika i bitar.
  • Skala ingefära och vitlök.
  • Finhacka ingefära, vitlök och chili.

Panering och fritering

  • Hetta upp olja att fritera i upp till 180 grader.
  • Knäck ägget ner i biffbunken och blanda ordentligt med biffen.
  • Blanda samman vetemjöl och majsstärkelse i en skål.
  • Vänd runt biffen i mjölblandningen precis innan fritering.
  • Fritera biffen i omgångar ca 3-4 omgångar.
  • Fritera biffen tills den får en mörk och gyllene färg ca 3-4 minuter.
  • Låt det färdigfriterade köttet rinna av på galler eller hushållspapper.

Tillagning grönsaker och sås

  • Hetta upp en panna/wokpanna med olja. Stek paprika i någon minut och tillsätt sedan ingefära, vitlök och chili och stek ytterligare någon minut.
  • Häll ner såsen i pannan och låt koka upp.
  • Rör ut majsstärkelse med vatten och häll ner i såsen. Låt såsen sjuda tills den tjocknat.
  • Blanda ner den friterade biffen. Vänd runt ordentligt och servera.
  • Servera tillsammans med ris, sesamfrön och salladslök.
css.php