Sticky beef
En härlig biffrätt där biffen friteras och sedan blandas med en härlig smakrik och ”sticky” sås.
Sticky beef
En mycket god biffrätt där biffen friteras och blandas tillsammans med en god, smakrik och "sticky" sås.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Biff
- 700 g ryggbiff
- salt
- 1 msk sesamolja
- 1 msk kinesisk soja
Panering
- 1 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- ½ dl majsstärkelse
Sås
- ½ dl ketchup
- 3 msk risvinäger
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk ostronsås
- 1 msk brun farinsocker
- 1-2 msk majsstärkelse + vatten
Grönsaker
- 1 st grön paprika
- 1 st röd paprika
- 1 st röd chili
- 1 tumstor bit ingefära
- 3 st vitlöksklyftor
- neutral olja till stekning
Till servering
- ris
- sesamfrön
- salladslök
Instruktioner
Biff
- Strimla ryggbiffen till munsstora bitar.
- Lägg över ryggbiffen i en bunke. Tillsätt salt och blanda runt köttet.
- Blanda ner sesamolja och soja.
- Låt stå och marineras under tiden du blandar samman sås och skär grönsaker.
Sås
- Blanda samman ketchup, risvinäger, soja, farinsocker och ostronsås i en skål. Ställ åt sidan.
Grönsaker
- Skär paprika i bitar.
- Skala ingefära och vitlök.
- Finhacka ingefära, vitlök och chili.
Panering och fritering
- Hetta upp olja att fritera i upp till 180 grader.
- Knäck ägget ner i biffbunken och blanda ordentligt med biffen.
- Blanda samman vetemjöl och majsstärkelse i en skål.
- Vänd runt biffen i mjölblandningen precis innan fritering.
- Fritera biffen i omgångar ca 3-4 omgångar.
- Fritera biffen tills den får en mörk och gyllene färg ca 3-4 minuter.
- Låt det färdigfriterade köttet rinna av på galler eller hushållspapper.
Tillagning grönsaker och sås
- Hetta upp en panna/wokpanna med olja. Stek paprika i någon minut och tillsätt sedan ingefära, vitlök och chili och stek ytterligare någon minut.
- Häll ner såsen i pannan och låt koka upp.
- Rör ut majsstärkelse med vatten och häll ner i såsen. Låt såsen sjuda tills den tjocknat.
- Blanda ner den friterade biffen. Vänd runt ordentligt och servera.
- Servera tillsammans med ris, sesamfrön och salladslök.
Lysande recept
Jättebra recept
Detta var jättegott. Kommet att laga det igen.
Gott men för lite sås.Får göra dubbel sats nästa gång
Tack för din kommentar och förstår vad du menar. Vå upplevelse av asiatisk mat generellt är att de inte är så speciellt såsiga. Utan såsen ska mer precis omsluta köttet och grönsakerna för att man ska kunna äta rätten enkelt med ätpinnar 🙂 Det är vår motivering till mängden ingredienser. Men vet att många av oss nordbor älskar sås till maten så absolut om man vill ha det mer såsigt är det bara att dubbla receptet. Men då blir rätten inte lika enkel att äta med ätpinnar om man inte är ett proffs 🙂
Ha en fin eftermiddag
/Elina