Svamppasta
En smarrig svamppasta. Den här lagade vi med tre sortes svamp: trattkantareller, gula kantareller och champinjoner. Det går lika bra att laga det här med endast en eller två svampsorter också. Vi tog det vi hittade i frysen och en ask champinjoner som vi hade i kylen.

Print

Svamppasta

Den här lagade vi med tre sortes svamp: trattkantareller, gula kantareller och champinjoner. Det går lika bra att laga det här med endast en eller två svampsorter också. Vi tog det vi hittade i frysen och en ask champinjoner som vi hade i kylen.
Course helgmiddag, Middag
Cuisine pasta, svamp
Keyword enkel pasta, enkel svamppasta, recept på svamppasta, svamppasta, svamppasta recept, svamppasta vin
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 4 portioner pasta gärna penne
  • 500 g blandade svampsorter t.ex. trattkantareller, gula kantareller och champinjoner
  • 2 st schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • ¼ tsk malen muskotnöt
  • 1 ½ dl torrt friskt vitt vin eller mousserande vin
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk svampsoja eller kinesisk soja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • riven parmesan
  • persilja

Instructions

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Skala schalottenlök och vitlök. Hacka.
  • Skiva svamp.
  • Hetta upp en stekpanna. Stek svampen med smör och olivolja tills svampen fått din färg. Smaksätt med timjan och muskotnöt. Tillsätt schalottenlök och vitlök och stek i några minuter.
  • Tillsätt vinet och låt vinet reduceras.
  • När vinet reducerats häll på med grädde, svampsoja och smaka av med salt och svartpeppar. Låt såsen puttra i några minuter. Grädden ska reduceras något men det ska fortfarande vara såsigt.
  • Blanda ner kokt pasta.
  • Servera med parmesan och persilja.
css.php