Svamppasta
En smarrig svamppasta. Den här lagade vi med tre sortes svamp: trattkantareller, gula kantareller och champinjoner. Det går lika bra att laga det här med endast en eller två svampsorter också. Vi tog det vi hittade i frysen och en ask champinjoner som vi hade i kylen.

Skriv ut

Svamppasta

Den här lagade vi med tre sortes svamp: trattkantareller, gula kantareller och champinjoner. Det går lika bra att laga det här med endast en eller två svampsorter också. Vi tog det vi hittade i frysen och en ask champinjoner som vi hade i kylen.
Måltid helgmiddag, Middag
Kök pasta, svamp
Keyword enkel pasta, enkel svamppasta, recept på svamppasta, svamppasta, svamppasta recept, svamppasta vin
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 4 portioner pasta gärna penne
  • 500 g blandade svampsorter t.ex. trattkantareller, gula kantareller och champinjoner
  • 2 st schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • ¼ tsk malen muskotnöt
  • 1 ½ dl torrt friskt vitt vin eller mousserande vin
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk svampsoja eller kinesisk soja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • riven parmesan
  • persilja

Instruktioner

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Skala schalottenlök och vitlök. Hacka.
  • Skiva svamp.
  • Hetta upp en stekpanna. Stek svampen med smör och olivolja tills svampen fått din färg. Smaksätt med timjan och muskotnöt. Tillsätt schalottenlök och vitlök och stek i några minuter.
  • Tillsätt vinet och låt vinet reduceras.
  • När vinet reducerats häll på med grädde, svampsoja och smaka av med salt och svartpeppar. Låt såsen puttra i några minuter. Grädden ska reduceras något men det ska fortfarande vara såsigt.
  • Blanda ner kokt pasta.
  • Servera med parmesan och persilja.
css.php