Svamppasta
En smarrig svamppasta. Den här lagade vi med tre sortes svamp: trattkantareller, gula kantareller och champinjoner. Det går lika bra att laga det här med endast en eller två svampsorter också. Vi tog det vi hittade i frysen och en ask champinjoner som vi hade i kylen.
Svamppasta
Den här lagade vi med tre sortes svamp: trattkantareller, gula kantareller och champinjoner. Det går lika bra att laga det här med endast en eller två svampsorter också. Vi tog det vi hittade i frysen och en ask champinjoner som vi hade i kylen.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 4 portioner pasta gärna penne
- 500 g blandade svampsorter t.ex. trattkantareller, gula kantareller och champinjoner
- 2 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 20 g smör
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad timjan
- ¼ tsk malen muskotnöt
- 1 ½ dl torrt friskt vitt vin eller mousserande vin
- 2 ½ dl vispgrädde
- 1 msk svampsoja eller kinesisk soja
- salt
- svartpeppar
Till servering
- riven parmesan
- persilja
Instructions
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Skala schalottenlök och vitlök. Hacka.
- Skiva svamp.
- Hetta upp en stekpanna. Stek svampen med smör och olivolja tills svampen fått din färg. Smaksätt med timjan och muskotnöt. Tillsätt schalottenlök och vitlök och stek i några minuter.
- Tillsätt vinet och låt vinet reduceras.
- När vinet reducerats häll på med grädde, svampsoja och smaka av med salt och svartpeppar. Låt såsen puttra i några minuter. Grädden ska reduceras något men det ska fortfarande vara såsigt.
- Blanda ner kokt pasta.
- Servera med parmesan och persilja.
Senaste kommentarer