Tigerkaka med saffran
Tigerkaka med saffran passar bra till advents eller julfikat.

Tigerkaka med saffran
Julig tvist på en tigerkaka.
Portioner 10 bitar
Ingredienser
- 0,5 g saffran
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 4 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 ½ dl neutral olja
- 2 msk kakao
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg saffran i en skål en skål. Blanda saffranet med en skvätt vatten alternativt alkohol som t.ex. vodka. Låt saffranet stå och dra. Detta för att saffranet ska kunna färga av sig enklare samt få fram smak.
- Bröa en sockerkaksform med smör och ströbröd.
- Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.
- Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke.
- Tillsätt rapsolja och sikta ner mjölblandningen. Vänd ihop till en jämn smet.
- Häll hälften av smeten ner i en annan bunke.
- Sikta kakao i den ena bunken och vänd ihop. Vänd ner saffran i den andra.
- Varva smeterna i en smord och bröad form.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Senaste kommentarer