Tigerkaka med saffran
Tigerkaka med saffran passar bra till advents eller julfikat.
Tigerkaka med saffran
Julig tvist på en tigerkaka.
Servings 10 bitar
Ingredients
- 0,5 g saffran
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 4 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 ½ dl neutral olja
- 2 msk kakao
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg saffran i en skål. Blanda saffranet med en skvätt vatten alternativt alkohol som t.ex. vodka. Låt saffranet stå och dra. Detta för att saffranet ska kunna färga av sig enklare samt få fram smak.
- Bröa en sockerkaksform med smör och ströbröd.
- Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.
- Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke.
- Tillsätt rapsolja och sikta ner mjölblandningen. Vänd ihop till en jämn smet.
- Häll hälften av smeten ner i en ny bunke.
- Sikta kakao i den ena bunken och vänd ihop. Vänd ner saffran i den andra.
- Varva smeterna i sockerkaksformen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Senaste kommentarer