Tomatsoppa med burrata
En värmande tomatsoppa en ruskig höstdag eller en kall vinterdag är aldrig fel. Speciellt om man servera goda tillbehör till soppan som burrata och vitlöksbröd.

Skriv ut

Tomatsoppa med burrata

En värmande och god tomatsoppa där tomaterna ugnsrostas först innan de mixas ihop till en soppa.
Förberedelser 10 minuter
Portioner 3 portioner

Ingredienser

  • 800-1000 g tomater (gärna blandade färger)
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk torkad oregano
  • 2 msk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 1 liter grönsaksbuljong
  • valfritt en skvätt grädde

Till servering

  • färsk timjan
  • olivolja
  • 1-2 st burrata

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Dela tomaterna i mindre bitar om de är stora. Lägg över på en ugnsplåt.
  • Skala och grovhacka lök och vitlök. Lägg över på ugnsplåt.
  • Ringla över olivolja och strö över oregano, timjan, salt och peppar. Blanda runt.
  • Ställ i ugnen i ca 35-45 minuter.
  • Värm grönsaksbuljong.
  • Ta ut plåten och ha ner allt i en kastrull.
  • Tillsätt 1-2 dl grönsaksbuljong och mixa ihop till en slät konsistens.
  • Späd med mer buljong och fortsätt mixa tills önskad konsistens och tjocklek på soppan uppnås.
  • Om man vill kan man tillsätta en skvätt grädde i soppan. Vi hade inte det.
  • Servera soppan med timjan, olivolja, burrata och vitlöksbröd.

Recept på gott vitlöksbröd hittar du genom att klicka på denna länk.

css.php