Tonfisk bowl
Enkel tonfisk bowl som är inspirerad från smaker från asien. Krämig tonfisk med lite hetta från sriracha. Serveras tillsammans med ris, härlig gurksallad med soja, risvinäger och sesamolja samt andra goda grönsaker som sallad, koriander, tomat och rödlök. Avslutningsvis toppas detta med sesamfrön och chiliolja.

Lättlagat och riktigt gott. Till två portioner brukar vi ta en burk tonfisk och vill man göra 4 portioner rekommenderar vi att man tar 2 burkar tonfisk.

Print

Tonfisk bowl

Lättfixad tonfisk bowl där enda som behöver tillagas är riset. Resterande ingredienser är bara att blanda ihop och skära i bitar.
Antalet portioner är enkelt att variera. Till två portioner använder vi 1 burk tonfisk och vill man göra 4 portioner använd då två burkar tonfisk. Variera med olika grönsaker efter just mängderna du vill ha.
Course Middag, vardagsmat
Cuisine bowl, fisk
Keyword bowl med tonfisk, bowl recept, enkel bowl, enkel bowl recept, enkelt recept med tonfisk, recept med tonfisk, tonfisk bowl, tonfisk bowl recept, tonfisk på burk recept, tonfisk recept
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 2 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

Ris

  • 2 portioner ris gärna jasminris

Tonfisk

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 2-3 msk majonnäs
  • sriracha efter smak
  • salt
  • svartpeppar

Gurksallad, valfri mängd av följande ingredienser

  • gurka
  • japansk soja
  • risvinäger
  • sesamolja
  • svarta sesamfrön

Tillbehör, valfri mängd av följande ingredienser

  • sallad
  • tomat
  • rödlök
  • koriander
  • koriander
  • chiliolja
  • svarta sesamfrön

Instructions

  • Koka riset.
  • Låt tonfisken rinna av.
  • I en skål blanda samman tonfisk, majonnäs, sriracha, salt och peppar.
  • Skär gurka i tärningar och blanda samman med japansk soja, risvinäger, sesamolja och sesamfrön.
  • Skär upp resterande tillbehör.
  • Lägg ris, grönsaker på en tallrik Toppa med tonfiskröran, koriander, sesamfrön och chiliolja.
css.php