Tonfisk bowl
Enkel tonfisk bowl som är inspirerad från smaker från asien. Krämig tonfisk med lite hetta från sriracha. Serveras tillsammans med ris, härlig gurksallad med soja, risvinäger och sesamolja samt andra goda grönsaker som sallad, koriander, tomat och rödlök. Avslutningsvis toppas detta med sesamfrön och chiliolja.
Lättlagat och riktigt gott. Till två portioner brukar vi ta en burk tonfisk och vill man göra 4 portioner rekommenderar vi att man tar 2 burkar tonfisk.
Tonfisk bowl
Lättfixad tonfisk bowl där enda som behöver tillagas är riset. Resterande ingredienser är bara att blanda ihop och skära i bitar. Antalet portioner är enkelt att variera. Till två portioner använder vi 1 burk tonfisk och vill man göra 4 portioner använd då två burkar tonfisk. Variera med olika grönsaker efter just mängderna du vill ha.
Servings 2 portioner
Ingredients
Ris
- 2 portioner ris gärna jasminris
Tonfisk
- 1 burk tonfisk i vatten
- 2-3 msk majonnäs
- sriracha efter smak
- salt
- svartpeppar
Gurksallad, valfri mängd av följande ingredienser
- gurka
- japansk soja
- risvinäger
- sesamolja
- svarta sesamfrön
Tillbehör, valfri mängd av följande ingredienser
- sallad
- tomat
- rödlök
- koriander
- koriander
- chiliolja
- svarta sesamfrön
Instructions
- Koka riset.
- Låt tonfisken rinna av.
- I en skål blanda samman tonfisk, majonnäs, sriracha, salt och peppar.
- Skär gurka i tärningar och blanda samman med japansk soja, risvinäger, sesamolja och sesamfrön.
- Skär upp resterande tillbehör.
- Lägg ris, grönsaker på en tallrik Toppa med tonfiskröran, koriander, sesamfrön och chiliolja.
Senaste kommentarer