Tonfiskpasta

Lättlagad tonfiskpasta som tar under 30 minuter att fixa från start till mål. Mat som passar bra till vardags helt enkelt.

Det här receptet går att utveckla vidare om man önskar det. Tillsätt andra kryddor, kanske en skvätt grädde eller citron? Som sagt ett recept som man kan anpassa efter sin egna smak.

Print

Tonfiskpasta

Lättlagad tomatig tonfiskpasta med spenat som tar 30 minuter att fixa från start till mål.
Detta recept går att utveckla vidare med olika kryddor, en skvätt grädde till såsen eller varför inte lägga till kapris.
Måltid lättalgat, vardagsmat
Kök fisk, pasta
Keyword enkel tonfiskpasta, tonfisk recept, tonfiskpasta, tonfiskpasta recept
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredienser

  • 4 portioner pasta t.ex. penne
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • ½ – 1 tsk chiliflakes
  • 1 ½ msk tomatpuré
  • 390 g passerade tomater
  • 1-2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g babyspenat
  • ca 2 dl pastavatten från pastakoket.

Instruktioner

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning. När pastan kokat klart spar ca 2 dl vatten från pastakoket.
  • Skala lök och vitlök. Hacka.
  • Hetta upp en panna med olja.
  • Stek löken tills den mjuknat något.
  • Tillsätt vitlöken, chiliflakes och stek i några minuter till.
  • Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare 1 minut.
  • Häll på passerade tomater och vatten.
  • Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  • Låt såsen puttra några minuter under lock.
  • Tillsätt tonfisk och babyspenat. Rör om och låt puttra några minuter under lock tills spenaten mjuknat till sig.
  • Blanda ner den kokta pastan. Späd med pastavatten tills du uppnår önskad konsistens.
  • Servera.
css.php