Tonfiskröra likt Rydbergs
Till denna tonfiskröra har jag (Elina) tagit inspiration från innehållsförteckningen på Rydbergs baguettesallad tonfisk. Målet var att skapa en egengjord tonfiskröra som är så lik Rydbergs i smaken. Hur gick det? Jag tycker det gick väldigt bra. Majonnäsen jag gjorde är väldigt lik Rydbergs i smaken. Skillnaden på min variant är att den är mer matig.

Se gärna min Youtbevideo som jag lägger här nedan för att se hur jag gör, hur jag tänkte samt hur min tonfiskröra ser ut jämfört med Rydbergs.

Print

Tonfiskröra likt Rydbergs

För denna tonfiskröra har jag (Elina) tagit inspiration från innehållsförteckningen av Rydbergs baguettesallad tonfisk.
Beroende på hur man vill servera röran så räcker den till ca 3-4 havlbaguetter, flera minibaguetter eller som topping på riskakor, till tunnbröd, bakpotatis m.m.
Course Lunch, mellanmål, Middag
Cuisine baguetteröra, röra
Keyword egen rydbergs tonfiskröra, enkel och god tonfiskröra, enkel tonfiskröra, god tonfiskröra, godaste tonfiskröran, recept på tonfiskröra, rydbergs tonfiskröra, tonfiskröra baguette, tonfiskröra bakpotatis, tonfiskröra recept, tonfiskröra rydberg, tonfiskröra till baguette
Prep Time 4 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1 sats
Author Elina och Micke

Ingredients

Majonnäs

  • 2 ½- 3 dl rapsolja
  • 1 st ägg
  • 1 msk ättiksprit 12%
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ st citron endast saften
  • salt
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • gurkmeja
  • ½ msk strösocker

Röran

  • 2 burkar tonfisk i vatten (170 g varav 120 g tonfisk)
  • ca ½ st gurka
  • ca 1 st röd paprika (beroende på hur stor paprikan är men tänk lika mängd som gurkan)
  • ca ½ st purjolök (tänk lika stor bit som gurkan)
  • 1 kruka färsk dill
  • ca ¾ burk (198 g) majs

Instructions

Majonnäs

  • Lägg ägg, ättika, dijonsenap och citronsaft i en stavmixerbunke. Häll på med 2 ½ dl olja.
  • Placera stavmixern i botten av bunken. Kör igång stavmixer och håll kvar den i botten av bunken tills en stor mängd majonnäs bildats. För stavmixerna upp och ner för att binda ihop resterande olja.
    Upplever du att majonnäsen borde vara tjockare, tillsätt då mer olja och mixa ihop till önskad konsistens.
  • Smaka av majonnäsen med salt, svartpeppar, cayennepeppar, gurkmeja och strösocker. Våga krydda väl och smaka av ofta tills du hittar rätt balans.

Röran

  • Låt tonfisken rinna av.
  • Skär gurka, paprika och purjolök i små kuber.
  • Finhacka dill.
  • Låt majsen rinna av.
  • Blanda ner tonfisk, majs, gurka, paprika, purjolök och dill ner i majonnäsen.
  • Smaka av och justera smakerna.
  • Servera tillsammans med baguette, bakpotatis, tunnbröd, på riskakor/linskakor m.m.
css.php