Tonfiskröra
Tonfiskröra är både gott och enkelt att göra. Den här röran passar till mycket, ha den till macka, i bakpotatis, pasta och som fyllning till smörgåstårta m.m.

Tonfiskröran är som godast när den fått gotta sig i kylen i några timmar innan den serveras eller används. Då hinner alla smaker sätta sig.

Print

Tonfiskröra

Riktigt god tonfiskröra som passar till mackor, bakpotatis, fyllning till smörgåstårta och pasta.
1 sats av denna tonfiskröra räcker som fyllning till 4 st halvbaguetter.
Course Lunch, Middag
Cuisine fisk och skaldjur, röra
Keyword enkel och god tonfiskröra, enkel tonfiskröra, godaste tonfiskröran, recept på tonfiskröra, tonfiskröra, tonfiskröra recept
Prep Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 1 sats
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2 st selleristjälkar
  • 1 st röd spetspaprika
  • ½ st rödlök
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikapulver
  • cayennepeppar
  • citronsaft, efter smak

Instructions

  • Låt tonfisken rinna av ordentligt.
  • Finhacka selleri, paprika och rödlök.
  • I en skål, blanda samman creme fraiche, majonnäs och dijonsenap. Tillsätt tonfisk, selleri, paprika och rödlök. Blanda samman.
  • Smaka av röran med salt, svartpeppar, paprikapulver, cayennepeppar och citronsaft.
  • Täck över röran och ställ i kylen en stund innan servering så smakerna får sätta sig.
css.php