Tonfiskröra
Tonfiskröra är både gott och enkelt att göra. Den här röran passar till mycket, ha den till macka, i bakpotatis, pasta och som fyllning till smörgåstårta m.m.
Tonfiskröran är som godast när den fått gotta sig i kylen i några timmar innan den serveras eller används. Då hinner alla smaker sätta sig.
Tonfiskröra
Riktigt god tonfiskröra som passar till mackor, bakpotatis, fyllning till smörgåstårta och pasta. 1 sats av denna tonfiskröra räcker som fyllning till 4 st halvbaguetter.
Servings 1 sats
Ingredients
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 2 st selleristjälkar
- 1 st röd spetspaprika
- ½ st rödlök
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- paprikapulver
- cayennepeppar
- citronsaft, efter smak
Instructions
- Låt tonfisken rinna av ordentligt.
- Finhacka selleri, paprika och rödlök.
- I en skål, blanda samman creme fraiche, majonnäs och dijonsenap. Tillsätt tonfisk, selleri, paprika och rödlök. Blanda samman.
- Smaka av röran med salt, svartpeppar, paprikapulver, cayennepeppar och citronsaft.
- Täck över röran och ställ i kylen en stund innan servering så smakerna får sätta sig.
Senaste kommentarer