Tonkatsu
En superfrasig pankopanerad schnitzel som serveras med en god kålsallad och tonkatsusås.
Tonkatsu
Pankopanerad schnitzel.
Servings 4 portioner
Ingredients
Tonkatsu
- 4 st Fläskkotletter utan ben
- salt
- vetemjöl
- 2 st ägg
- pankoströbröd
- olja till fritering eller stekning
Tonkatsusås
- 1 dl ketchup
- 2½ msk worcestershiresås
- 2 tsk ostronsås
- 1 msk japansk soja
- 1 msk flytande honung alternativt farinsocker
kålsallad
- valfri mängd hyvlad eller skuren spetskål eller vitkål
- salt
- peppar
- risvinäger
Till servering
- hackad salladslök
- kokt ris, rätten går även bra att endast servera tillsammans med kålsallden och tonkatsusåsen.
Instructions
Tonkatsusås
- Blanda samman ketchup, worcestershiresås , ostronsås, soja och honung i en skål. Ställ åt sidan.
Kålsallad
- Lägg hyvlad spetskål i en skål.
- Tillsätt salt, blanda runt och låt stå ca 10-15 minuter.
- Tillsätt peppar och vinäger. Blanda.
Tonkatsu
- Banka ut fläskkotletterna till ca 1 cm.
- Salta på båda sidor.
- Panera kotletterna genom att vända först i mjöl sedan ägg och sist pankoströbröd.
- Hetta upp en fritös eller kastrull med olja till 180 grader, alternativt en stekpanna med rikligt med olja.
- Fritera eller stek tonkatsun tils den är gyllene och frasig.
- Låt tonkatsun vila en kort stund på ett galler alternativt på hushållspapper så överflödigt fett sugs upp.
- Skär i skivor och servera tillsammans med kålsalladen, skivad salladslök och tonkatsusåsen. Servera även ris till om det önskas.
Senaste kommentarer