Tonkatsu
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

4 portioner ris

4 fläskkotletter utan ben
salt
peppar
vetemjöl
1-2 ägg
pankoströbröd
rapsolja till stekning

Tonkatsusås
1 dl ketchup
2 1/2 msk worcestershiresås
2 tsk ostronsås
2 tsk brun farin socker

Kålsallad
valfri mängd hyvlad spetskål
salt
peppar
risvinäger eller vitvinsvinäger

Till servering
Hackad salladslök
sesamfrön

Koka riset enligt förpackningens anvisning.
Gör tonkatsusåsen. Blanda samman ketchup, worcestershiresås , ostronsås och brun farinsocker i en skål.
Banka ut fläskkotletterna till ca 1 cm. Salta, peppra och vänd sedan först i mjöl sedan ägg och sist pankoströbröd. Hetta upp en panna rikligt med olja ca 1 cm olja i botten. Stek tonkatsun i ca 3 minuter per sida tills den är gyllene och frasig. Låt tonkatsun sedan vila en kort stund på hushållspapper så överflödigt fett sugs upp innan den skärs upp i skivor.
Lägg hyvlad spetskål i en skål och tillsätt salt, peppar och vinäger och blanda runt. Skär upp tonkatsun i skivor och servera med ris, tonkatsusås, kålsallad, hackad salladslök och sesamfrön.

css.php