Tonkatsu
En superfrasig pankopanerad schnitzel som serveras med en god kålsallad och tonkatsusås.

Recept steg för steg samt tips!
Print

Tonkatsu

Pankopanerad schnitzel.
Course Huvudrätt
Cuisine asiatiskt
Keyword japansk schnitzel, pankopanerad schnitzel, tonkatsu
Prep Time 25 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Mickes Mat

Ingredients

Tonkatsu

  • 4 st Fläskkotletter utan ben
  • salt
  • vetemjöl
  • 2 st ägg
  • pankoströbröd
  • olja till fritering eller stekning

Tonkatsusås

  • 1 dl ketchup
  • msk worcestershiresås
  • 2 tsk ostronsås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung alternativt farinsocker

kålsallad

  • valfri mängd hyvlad eller skuren spetskål eller vitkål
  • salt
  • peppar
  • risvinäger

Till servering

  • hackad salladslök
  • kokt ris, rätten går även bra att endast servera tillsammans med kålsallden och tonkatsusåsen.

Instructions

Tonkatsusås

  • Blanda samman ketchup, worcestershiresås , ostronsås, soja och honung i en skål. Ställ åt sidan.

Kålsallad

  • Lägg hyvlad spetskål i en skål.
  • Tillsätt salt, blanda runt och låt stå ca 10-15 minuter.
  • Tillsätt peppar och vinäger. Blanda.

Tonkatsu

  • Banka ut fläskkotletterna till ca 1 cm.
  • Salta på båda sidor.
  • Panera kotletterna genom att vända först i mjöl sedan ägg och sist pankoströbröd.
  • Hetta upp en fritös eller kastrull med olja till 180 grader, alternativt en stekpanna med rikligt med olja.
  • Fritera eller stek tonkatsun tils den är gyllene och frasig.
  • Låt tonkatsun vila en kort stund på ett galler alternativt på hushållspapper så överflödigt fett sugs upp.
  • Skär i skivor och servera tillsammans med kålsalladen, skivad salladslök och tonkatsusåsen. Servera även ris till om det önskas.
css.php