Torsk med nudlar och röd curry
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
4 portioner risnudlar
600 g torskfilé
2 vitlöksklyftor
4-5 salladslökar
3 msk röd currypasta
1 matsked fisksås
1 dl vatten
150 g sockerärtor
2 dl kokosmjölk
1 kruka hackad koriander
hackade jordnötter till servering
böngroddar till servering
1 lime till servering
neutral olja till stekning
Blötlägg nudlarna i hett vatten i ca 10 minuter eller tills de är mjuka, ställ åt sidan.
Skär torsken i ca 2 cm stora kuber. Hacka vitlök och salladslökar, separera de mörka och det ljusa från salladslöken.
Hetta upp en panna med rapsolja och bryn torsken i omgångar tills den får lite färg och ställ åt sidan. Tillsätt ytterligare ca 1 msk olja i pannan och fräs vitlök och de ljusa från salladslöken i någon minut tills de mjuknat något. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare 2 minuter. Tillsätt fisksås, vatten och sockerärtorna och stek 2-3 minuter tills såsen reducerat något. Lägg tillbaka fisken i pannan tillsammans med kokosmjölken och resterande från salladslöken och koriander. Låt gå ett par minuter i pannan tills allt blir varmt.
Servera tillsammans med nudlarna, jordnötter, böngroddar och en limeklyfta

Senaste kommentarer