Ugnsbakad lax med kålsallad
4 portioner
Tillagningstid ca 20-30 minuter
Ugnstemperatur 175 grader

4 bitar tinad lax
salt
citronpeppar
500 g vitkål
2-3 morötter
2 röda grapefrukt
150 g fetaost
3/4 dl solrosfrön
1 1/2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
salt
peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen på en ugnssäker form. Salta och peppra laxen och ställ in i ugnen i ca 12 minuter.
Hyvla vitkål med en osthyvel. Skala och grovriv morötterna. Dela grapefrukterna, skär i klyftor och ta bort “skinnet” och lossa frukten från skalet. Skär klyftorna i mindre bitar. Tärna fetaosten. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Lägg kål, morötter, grapefrukt, fetaost och rostade solrosfrön i en skål. Tillsätt rapsolja, vitvinsvinäger, salt och peppar. Blanda salladen väl.

Servera ugnsbakade laxen med vitkålssalladen.

css.php