Veckosallad
En smakrik sallad som man förbereder genom att göra en stor sats och sen har man sallad för alla veckans måltider. Vinägretten som salladen blandas med gör så att salladen får längre hållbarhet och grönsakerna håller sig fräscha i flera dagar. Förvara salladen i en tätsluten burk.

Print

Veckosallad

En smakrik sallad som man förbereder genom att göra en stor sats och sen har man sallad för alla veckans måltider. Vinägretten som salladen blandas med gör så att salladen får längre hållbarhet och grönsakerna håller sig fräscha i flera dagar. Förvara salladen i en tätsluten burk.
Course Sallad
Cuisine grönsaker, sallad
Keyword råkostsallad, råkostsallad recept, sallad för hela veckan, veckosallad, veckosallad recept
Prep Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1 sats
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 500 g vitkål
  • 300 g morötter
  • 1 st purjolök
  • 1 st stor apelsin
  • 1 kruka färsk persilja

Vinägrett

  • ½ dl neutral olja
  • ¾ dl äppelcidervinäger kan bytas ut mot vitvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar

Instructions

Vinägrett

  • Börja med vinägretten. Lägg alla ingredienser för vinägretten i en kastrull.
  • Värm upp vinägretten tills sockret och saltet har löst upp.
  • Ta bort från värmen och ställ åt sidan.

Sallad

  • Hyvla eller strimla vitkål tunt.
  • Skala och grovriv morötter.
  • Ansa och skölj purjolöken. Skär i tunna strimlor.
  • Skala och skär apelsin i mindre bitar.
  • Finhacka persilja.
  • Lägg allt i en rymlig skål. Häll över vinägretten och blanda samman.
  • Förvara salladen i en tätsluten burk i kylen. Salladen håller sig fräsch i flera dagar.
css.php