Vegetarisk pad thai
En hel vegetarisk variant av klassikern pad thai. Riktigt gott och även lättlagat. Det som tar längst tid är att skära alla grönsaker.
Vegetarisk pad thai
En helt vegetarisk pad thai. Riktigt gott blir det.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 4 portioner risnudlar
- 200-230 g fast tofu
- 1 msk maizena
- 2 st morötter
- 1 gul lök
- 1 bit vitkål, ungefär 1/4 bit av ett vitkålshuvud
- 6 st salladslökar
- 100 g böngroddar
- neutral olja till stekning
- 1 st lime
Sås
- 1 st röd chili
- 1 bit ca 3 cm stor, färsk ingefära
- 1 msk brun farinsocker eller strösocker
- 2 msk risvinäger
- 2 msk ljus soja
- 2 msk mushroom soja, går att byta ut till mörk soja
Till servering
- limeklyftor
- hackade jordnötter
- färsk koriander
Instructions
- Skär tofu i små kuber och blanda runt med maizena.
- Skala morötter och lök. Skär morötter i tunna stavar eller i mindre bitar. Skiva lök och salladslök. Strimla kålen.
- Tillred risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Hacka chili och ingefära till såsen. Blanda samman chili, ingefära, socker, risvinäger, ljus soja och mushroom soja i en skål. Ställ åt sidan.
- Hetta upp en panna med olja. Fräs tofun tills den fått färg. Plocka ur tofun ur pannan och ställ åt sidan.
- I samma panna fräs morot, lök och vitkål på hög värme i ca 2-3 minuter.
- Häll över såsen, lägg tillbaka tofun, tillsätt salladslök och böngroddar i pannan. Blanda samman.
- Blanda ner risnudlarna och pressa över limesaft.
- Servera med limeklyftor, jordnötter och koriander.
Senaste kommentarer