Vegetarisk pad thai
En hel vegetarisk variant av klassikern pad thai. Riktigt gott och även lättlagat. Det som tar längst tid är att skära alla grönsaker.

Print

Vegetarisk pad thai

En helt vegetarisk pad thai. Riktigt gott blir det.
Course Huvudrätt, vegan, vegetariskt
Cuisine asiatiskt
Keyword pad thai, vegansk pad thai, vegansk thai wok, vegansk wok, vegetarisk pad thai, vegetarisk wok
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina & Mickes Mat

Ingredients

  • 4 portioner risnudlar
  • 200-230 g fast tofu
  • 1 msk maizena
  • 2 st morötter
  • 1 gul lök
  • 1 bit vitkål, ungefär 1/4 bit av ett vitkålshuvud
  • 6 st salladslökar
  • 100 g böngroddar
  • neutral olja till stekning
  • 1 st lime

Sås

  • 1 st röd chili
  • 1 bit ca 3 cm stor, färsk ingefära
  • 1 msk brun farinsocker eller strösocker
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk ljus soja
  • 2 msk mushroom soja, går att byta ut till mörk soja

Till servering

  • limeklyftor
  • hackade jordnötter
  • färsk koriander

Instructions

  • Skär tofu i små kuber och blanda runt med maizena.
  • Skala morötter och lök. Skär morötter i tunna stavar eller i mindre bitar. Skiva lök och salladslök. Strimla kålen.
  • Tillred risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hacka chili och ingefära till såsen. Blanda samman chili, ingefära, socker, risvinäger, ljus soja och mushroom soja i en skål. Ställ åt sidan.
  • Hetta upp en panna med olja. Fräs tofun tills den fått färg. Plocka ur tofun ur pannan och ställ åt sidan.
  • I samma panna fräs morot, lök och vitkål på hög värme i ca 2-3 minuter.
  • Häll över såsen, lägg tillbaka tofun, tillsätt salladslök och böngroddar i pannan. Blanda samman.
  • Blanda ner risnudlarna och pressa över limesaft.
  • Servera med limeklyftor, jordnötter och koriander.
css.php